Products from

bioback GmbH

Baker, Unterstammheim
Ernst Bertschi
Ernst Bertschi started bioback GmbH in 1999. Their farm is located in Unterstammheim, Zürich.

Their farm

Bioback ist eine Biobäckerei in Unterstammheim.
Wir stellen vom dunkelsten Sauerteigbrot bis zum
hellen Baguette alle möglichen und bis anhin unmöglichen Brotsorten her.
Wir verarbeiten folg.Kornarten:
Weizen, Dinkel, Emmer, Kamut,Tritordeum,Roggen.
Unsere Arbeitsweise gleicht derjenigen der
Bäcker vor 60 Jahren.
Wir sind eine Kleinbäckerei mit 3 Bäckern.

Address
Hauptstrasse 19
8476 Unterstammheim
1999
Established in
2
full-time employees

bioback GmbH's professions and practices

Flours

My flour comes from an EU supplier, My ingredients come from a national supplier, It comes from a local farmer

I use organic flours, I use special flour

Other ingredients

Other ingredients : not specified

My ingredients come from EU suppliers, My ingredients come from a national supplier, My ingredients come from a local farmer

Organic ingredients, handmade ingredients, products coming from conventional sources

Fermentation

I use natural yeast, I use baker's yeast, I use baking powder

Oven

Type of oven : not specified

Comments

Ich backe unsere Backwaren in einem Ringrohrsteinbackofen. Ein Ofen der das Backgut von Anfang der Backzeit bis zum Ende rundum backt, im Gegensatz zum Elektroofen welcher von unten und oben backt. Wir sprechen,von vernetzter und punktueller Wärmeübertragung.

This information has been declared by the Producer.